< Terug naar overzicht

Bedrijven met betrokken personeel scoren financieel

Bedrijven met betrokken personeel en een goed werkklimaat, presteren financieel bijna vijf keer zo goed als organisaties die deze zaken niet op orde hebben.

Hay Group onderzocht wereldwijd gegevens van meer dan een miljoen werknemers van 41 multinationals met een gemiddelde grootte van 25.000 werknemers. De resultaten van de enquêtes van eind 2008 tot begin 2009 zijn vergeleken met de resultaten van enquêtes die dezelfde werknemers invulden vóór de economische crisis. Er is gevraagd naar de omgevingsfactoren die medewerkerstevredenheid, betrokkenheid en effectiviteit beïnvloeden.
Algemene conclusie: toonaangevende bedrijven weten in de huidige economische omstandigheden de betrokkenheid van werknemers te vergroten, wat hun inkomsten doet groeien.

Bedrijfsprestatie


Bedrijven die de betrokkenheid bij hun werknemers bevorderen en het werkklimaat weten te verbeteren, presteren zowel op het gebied van inkomstengroei als winstgevendheid beter. Hay Group heeft de deelnemende bedrijven in vier kwartielen onder gebracht. Organisaties die voor betrokkenheid in het hoogste kwartiel zitten, tekenen voor een inkomstengroei die 2,5 keer zo hoog is als die van organisaties in het laagste kwartiel.
Bedrijven die voor zowel betrokkenheid als werkomstandigheden in het hoogste kwartiel zitten, realiseren zelfs een inkomstengroei die 4,5 keer hoger is. Bovendien scoren bedrijven die in het hoogste kwartiel zitten voor zowel betrokkenheid als werkomstandigheden 40 tot 60 procent hoger dan het gemiddelde op het gebied van vijfjarig rendement op activa, rendement op investering en rendement op vermogen.

Klantentevredenheid


Bedrijven met een hoge graad van betrokkenheid hebben klantentevredenheidsscores die 22 procent hoger zijn dan die van bedrijven met weinig betrokken personeel. Tegelijkertijd laten bedrijven die zich toeleggen op zowel betrokkenheid als werkklimaat een totale toename van klantentevredenheid zien van 54 procent.

Vasthouden van werknemers


Het personeelsverloop van bedrijven met een hoge graad van betrokkenheid is 40 procent lager dan dat van bedrijven met weinig betrokkenheid. Bij bedrijven die zich toeleggen op zowel betrokkenheid als werkomstandigheden, wordt vrijwillig personeelsverloop zelfs met 54 procent teruggebracht.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen