< Terug naar overzicht

Bedrijven kunnen niet zonder flexibele werktijden

Nederlanders noemen het ‘flexwerken’ of recenter ook ‘het nieuwe werken’: al die vormen waarin het werken comfortabeler gemaakt wordt door flexibele werktijden, een grotere autonomie voor de werknemer en telewerk waar mogelijk. Steeds meer arbeidsmarktexperts wijzen op het toenemende belang van flexwerken.

In de Nederlandse Volkskrant stelde Marco Wilke van de Sociaaleconomische Raad (SER) ronduit dat bedrijven die hun werknemers geen ruimte bieden om hun baan te combineren met zorgtaken thuis, niet lang zullen overleven. Hij ziet flexibele werktijden, thuiswerken en werken in deeltijd niet als een soort incentive of luxe, maar als een pure noodzaak om gekwalificeerd personeel te krijgen én te behouden. De huidige economische crisis verandert niets aan die premisse, stelt Wilke uitdrukkelijk.
Nederlands onderzoek wijst evenwel op een brede kloof op het gebied van flexibiliteit tussen Nederlandse werkgevers en werknemers. Te weinig werknemers krijgen de gelegenheid om ‘het nieuwe werken’ toe te passen.

Bron: HR Praktijk, De Volkskrant

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen