< Terug naar overzicht

Bedrijven blijven aanwerven

Crisis of geen crisis, bedrijven blijven voorlopig massaal aanwerven in België. Al gaat het meestal om vervanging van werknemers die met pensioen gaan. Vooral dertigers met flink wat ervaring zijn zeer gegeerd.

Dat blijkt uit het vijfde Nationaal Arbeidsmarktonderzoek van Vacature en Références. Een rondvraag bij 371 bedrijven leert dat zij op dit moment op zoek zijn naar 10.156 nieuwe werkkrachten. Voor volgend jaar plannen ze 19.874 aanwervingen. Geen enkele sector plant een aanwervingsstop.

Bij eenzelfde peiling eind vorig jaar stelden 507 bedrijven net geen 19.000 nieuwe aanwervingen in het vooruitzicht.

Vooral de distributiesector, overheid en onderwijs zijn naarstig op zoek naar nieuwe medewerkers. Absolute uitschieters zijn de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn en Colruyt. Zij willen volgend jaar respectievelijk 2500 en 1800 nieuwkomers aanwerven. Bij Albert Heijn gaat het uitsluitend om nieuwe medewerkers, al zullen die vaak deeltijds aan de slag gaan.

Bij Colruyt gaat het in zowat 80 procent van de gevallen om vervangingsrekrutering, maar toch is de supermarktketen ook op zoek naar driehonderd extra medewerkers.

Daarnaast vinden we in de top 20 van de grootste rekruteerders ook flink wat consultancy- en auditbedrijven terug en blijven vooral de overheid en het onderwijs bijzonder actief.

Bedrijven zijn vooral op zoek naar dertigers met flink wat ervaring. Nu bedrijven de impact van de vergrijzing stilaan aan den lijve beginnen te ondervinden, gaan ze blijkbaar in de eerste plaats op zoek naar een wat jongere kopie van hun werknemers die met pensioen gaan.

Dat wordt ook bevestigd door de VDAB, waar men al anderhalf jaar een toenemende vraag naar profielen met relatief veel ervaring vaststelt. Voorlopig lijkt deze trend nog niet echt ten koste te gaan van de tewerkstelling van jongeren, maar dat kan uiteraard snel veranderen als de crisis zich echt doorzet.

Opgesplitst naar functieprofielen, blijkt de top 10 relatief weinig verrassingen te vertonen. Zowel industriële als burgerlijke ingenieurs blijven bijzonder gegeerd. Daarnaast zijn ook informatici en verpleegkundigen nog altijd witte raven op onze arbeidsmarkt.

Bron: Vacature

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen