< Terug naar overzicht

Bedrijfsmanager wordt kleuterjuf

Een carrièreswitch naar het onderwijs zit in de lift. Op 30 juni 2011 behalen de eerste SWITCH-studenten hun diploma leraar kleuteronderwijs aan de Arteveldehogeschool.

De elf studenten die op 30 juni 2011 afstuderen, hadden al een diploma hoger onderwijs op zak toen ze in 2009 de opleiding startten. Het gaat, bijvoorbeeld, om orthopedagogen, kinesisten, sociaal werkers en ergotherapeuten. Er zijn ook studenten met minder voor de hand liggende vooropleidingen als bedrijfsmanagement, beeldende kunsten en interieurvormgeving.

Afhankelijk van hun profiel, hebben SWICTCH-studenten in de opleiding leraar kleuteronderwijs keuze uit een traject van twee, drie of vier jaar.

De duur van het SWITCH-traject wordt bepaald door twee factoren: haalde de student eerder al een diploma hoger onderwijs en wil hij de opleiding al dan niet combineren met werken en een gezin. De SWITCH-studenten behalen hetzelfde bachelordiploma als de reguliere studenten, maar ze krijgen afzonderlijk les.

Behalve de opleiding tot leraar kleuteronderwijs bieden nog zes opleidingen aan de Arteveldehogeschool een SWITCH-traject aan. Het gaat om de bacheloropleidingen leraar lager en Leraar secundair onderwijs, Office Management, Sociaal Werk, Verpleegkunde en Vroedkunde.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen