< Terug naar overzicht

Bedrijfsleven niet klaar voor 'werknemer 2.0'

Bedrijven, managers en oudere werknemers zijn nog niet ingesteld op de komst van 'werknemer 2.0', de nieuwe medewerker die niet alleen virtueel werkt en kennis deelt via nieuwe media, maar ook virtueel leeft. Deze 'millennials' zijn hoog opgeleide multitaskers die een leven zonder internet niet kennen.

Het voorgaande wordt geponeerd door Valerie Frissen, senior strateeg bij TNO ICT en bijzonder hoogleraar ICT en sociale verandering aan de Erasmus Universiteit, in het Nederlandse Financieel Dagblad.
Ook volgens onderzoeksbureau Forrester dreigt een nieuwe digitale kloof tussen de manier waarop jonge werknemers werken en het bedrijfsleven, dat niet voorzien is op de instroom van deze nieuwe werknemers. Bedrijven zijn meestal nog ouderwets georganiseerd met hiërarchische structuren en klassieke pijplijnmodellen. De bijbehorende IT-systemen zijn gebaseerd op controle, efficiëntie en productiviteit en passen niet bij de behoeften van de nieuwe generatie, die gewend is aan netwerken en het delen van kennis.
Een belangrijke oorzaak van de nieuwe digitale kloof is dat kennis voor jongeren, meer dan voor ouderen, een collectieve eigendom is. Dit mentaliteitsverschil vloeit voort uit de opheffing van de informatieschaarste.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen