< Terug naar overzicht

Bediendenvakbonden: niet raken aan verworvenheden bediendenstatuut (protestacties al gepland)

Het overleg tussen werkgevers, werknemers en de federale regering over de gelijkschakeling van het statuut arbeiders-bedienden is nog steeds aan de gang. De christelijke en socialistische bediendenvakbonden waarschuwen de onderhandelaars niet te raken aan de verworvenheden van het bediendenstatuut.

Woensdag zaten werkgevers, vakbonden en onderhandelaars van de federale regering samen over de eenmaking van het statuut arbeiders en bedienden. In een gemeenschappelijk persbericht zeggen de christelijke en socialistische bediendenvakbonden het overleg alle kansen te geven. “Hoe moeilijk de onderhandelingen ook zijn.”

De onderhandelaars krijgen het voordeel van de twijfel, maar de vakbonden benadrukken dat een harmonisering van het statuut er in elk geval één naar boven moet zijn. “Aan de verworvenheden van het bediendenstatuut kan niet worden geraakt en de kosten van de harmonisering kunnen niet afgewenteld worden op de gemeenschap”, luidt het.

De bediendenvakbonden LBC-NVK, CNE en BBTK-SETCa hebben in ieder geval al een actieplan uitgewerkt, in geval deze voorwaarden niet zouden worden nageleefd. Vanaf midden april worden er acties gepland en die zullen ook stakingen inhouden. “Indien nodig, loopt het actieplan verder in de maanden mei en juni”.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen