< Terug naar overzicht

BBTK verwerpt ontwerp van interprofessioneel akkoord

Het federaal comité van de socialistische bediendebond BBTK, samengesteld uit militanten uit heel het land en alle sectoren, heeft de tekst van het ontwerp voor een interprofessioneel akkoord (IPA) unaniem verworpen.

Het ontwerp over het dichten van de kloof tussen het statuut van arbeiders en bedienden is doorslaggevend in de verwerping. Maar ook de andere luiken van het ontwerp van het interprofessioneel akkoord beantwoorden niet aan de verwachtingen van de BBTK-militanten.

Het federaal comité van de BBTK engageert zich dan ook om, bij voorkeur met de andere geledingen van het ABVV, te mobiliseren om de uitvoering van de tekst over het statuut arbeiders/bedienden en de loonvorming tegen te gaan.

BBTK doet meteen ook een oproep aan de bediendebonden van het ACV om het bediendestatuut niet te laten vallen en het samen te verdedigen. BBTK start alvast met een sensibilisatie- en mobilisatiecampagne. De mobilisatie zal diverse vormen van acties aannemen, inclusief 24-uursstakingen.

BBTK is van mening dat de door het ABVV op haar statutair congres van juni 2010 vastgelegde krijtlijnen voor de onderhandelingen niet terug te vinden zijn in het ontwerp voor het IPA. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de werkgevers, aldus BBTK.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen