< Terug naar overzicht

Arinso wordt verkocht

De Britse groep Northgate Information Systems neemt de Belgische HR-dienstverlener Arinso over voor 375 miljoen euro. Samen vormen zij de op twee na grootste speler op de outsourcingmarkt voor HR-diensten.

Arinso International is een wereldwijde HR-dienstverlener die oplossingen levert aan grote en middelgrote werkgevers op de terreinen strategisch advies, outsourcingdiensten en technologische integratie. Het bedrijf werd in 1994 opgericht door Jos Sluys. Hij ontwikkelde Arinso van een locaal Belgisch SAP-HR-bedrijf met 20 medewerkers en een kas van 1,5 miljoen euro in 1995 tot een groep actief op vijf continenten met een netto verkoop van 176 miljoen euro in 2005 en 2500 werknemers. Toch was Sluys’ ambitie nog niet gekoeld. Onlangs formuleerde hij nog de wens (zie het Profiel van Jos Sluys in HR Square 42) om wereldwijd bedrijven te ondersteunen met meer dan 50.000 personeelsleden en de volgende vijf jaar zowel het aantal contracten als het aantal medewerkers te verdubbelen. Met de overname door Northgate maakt Arinso nu een quantumsprong. De fusiegroep wordt op Accenture en Ceridian na de grootste in HR-outsourcing. Hij zal een kleine 6000 werknemers tellen en een jaaromzet boeken van ongeveer 700 miljoen euro. De groep zal de loonadministratie verzorgen van om en bij de 15 miljoen werknemers.

Northgate bereikte reeds een voorwaardelijk akkoord met oprichter en gedelegeerd bestuurder Sluys over de overname van zijn belang van 60,43%. De transactie waardeert Arinso op ongeveer 375 miljoen euro. Binnenkort lanceert Northgate een openbaar overnamebod op de resterende aandelen. Daarover worden zo snel mogelijk gesprekken aangeknoopt met de Commissie voor het Bank, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). Na afloop van het bod verdwijnt Arinso van de Brusselse beurs.

Beleggers en analisten reageerden positief op de overname. Het Arinso-aandeel steeg met ruim 18%. Jos Sluys is tevreden: “Dit is voor beide partijen een win-winsituatie. Northgate neemt een bedrijf over dat aanwezig is in 27 landen, Arinso maakt deel uit van een grotere groep, wat erg belangrijk is op een markt waarop de omvang van de contracten erg groot is.” Zelf wordt hij, doordat Northgate in aandelen betaalt, de op een na grootste aandeelhouder van de Britse groep. Sluys krijgt een bestuurszitje maar moet de titel gedelegeerd bestuurder opgeven. Hij zal zich in de nieuwe groep inzetten voor de Europese activiteiten.

De werknemers van Arinso moeten zich geen zorgen maken, beweert men. Er worden geen noemenswaardige ontslagen gepland gezien er weinig overlappende functies zijn.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen