< Terug naar overzicht

Arbeidsongevallen blijven stabiel bij heropleving economie

De economische heropleving vorig jaar ging niet gepaard met een verhoging van het aantal arbeidsongevallen. In 2009 daalde het aantal arbeidsongevallen tot een historisch laag peil.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Fonds voor Arbeidsongevallen. In 2009 daalde het aantal arbeidsongevallen zowel op de arbeidsplaats als op de arbeidsweg op tot een historisch laag peil: 20.099 minder ongevallen, of een daling van 10,7 procent. Dit was vooral het gevolg van de economische crisis.

In 2010 leefde de economie weer op en nam de werkgelegenheid opnieuw toe in een aantal sectoren die meer dan anderen blootgesteld worden aan het risico op arbeidsongevallen, zoals de uitzend-, industrie- en logistieke sector. Vandaar ook de lichte toename van het aantal arbeidsongevallen met 6 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Er gebeurden in 2010 178.499 arbeidsongevallen in ons land.

Toch blijft het aantal arbeidsongevallen in 2010 onder het niveau van de cijfers van de voorbije vijf jaar, met uitzondering van crisisjaar 2009. De economische heropleving ging dus niet gepaard met een verhoging van het risico op ongevallen op de arbeidsplaats.

Bron: ABVV

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen