< Terug naar overzicht

Arbeidsmarkt valt stil voor middenkader

Hoewel Belgische werkgevers nog licht optimistisch blijven, zijn er duidelijk minder vacatures. De dynamiek op de arbeidsmarkt voor kaderleden in het middenkader verstroeft. De vraag is niet helemaal weg, maar potentiƫle kandidaten blijven in deze onzekere tijden liever op hun stoel zitten.

Dat blijkt uit een rondvraag van de krant De Tijd bij rekruteringsbureaus. Bedrijven werven in het algemeen nog vaker aan dan ze ontslaan. Toch zijn hun aarzelingen bij het rekruteren van middenkaders voelbaar, zoals ook al uit de recente Manpower Barometerindex bleek.

De toestand is nog niet zo zorgwekkend als in september 2008, na de val van de bank Lehman Brothers. Toen was het geen uitzondering dat reeds opgestarte aanwervingsprocedures alsnog werden geannuleerd. Wel valt op dat bedrijven lang nadenken en aarzelen om extra kaderpersoneel te zoeken.

Rekruteringsbureaus merken dat bedrijven tot het laatste moment wachten om tot een aanwerving over te gaan. Bovendien gaat het vooral over vervangingsrekruteringen.

Bedrijven die wel nog willen rekruteren, staan voor een moeilijke zoektocht. Potentiƫle kandidaten hebben schrik om van werkgever te veranderen, gezien het risico dat daaraan vasthangt. Anderzijds zijn bedrijven ook veeleisend en zoeken ze witte raven.

Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen