< Terug naar overzicht

Angst voor telewerk is ongegrond

Telewerkers vinden van zichzelf dat ze productiever zijn, hebben minder stress en kunnen hun werk en privé-leven beter combineren. Ook werkgevers die telewerkers in dienst hebben, zijn tevreden over het resultaat. Wie er niet mee werkt, wantrouwt het systeem.

Deze bevindingen komen uit een rondvraag van Unizo (Unie van Zelfstandige Ondernemers), de Universiteit Antwerpen en Telenet Solutions bij 2000 Vlamingen, waarin werknemers en werkgevers vertegenwoordigd zijn. Wie telewerk toepast, is daar tevreden over. Werkgevers die telewerk nog niet hanteren, houden de boot vaak af. Onbekend maakt onbemind.
Nadeel voor de werknemer is dat hij elders meer uren presteert dan in de onderneming zelf. Telewerk of thuiswerk stopt niet bij kantooruren, maar is pas gedaan als het werk af is. De helft van de telewerkers (53,5%) werkt één dag per week of minder op een andere locatie dan op kantoor, 25% werkt meer dan drie dagen buiten het bedrijf. Telewerk gebeurt in de meerderheid van de gevallen thuis (60%).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen