< Terug naar overzicht

Anciënniteit doet oudere werknemers de das om

In geen enkel land weegt anciënniteit zo zwaar door in de loonvorming als in België. Dat maakt de anciens zo duur en daarom houden of nemen werkgevers ze zo weinig in dienst.

Dat blijkt uit een vergelijking van de lonen van jongeren die al enige tijd werken (25-29 jaar) met die van ervaren werknemers, de anciens dus (55-plussers) in vijf landen door Hay Group Belgium.

De lonen van de oudere werknemers zijn, vergeleken met andere Europese landen, het hoogst in België en tegelijk is het aandeel van hen dat nog werk heeft, het laagst.

De anciens onder de uitvoerende bedienden zijn voor de werkgever 35 procent duurder in België. In Frankrijk maar 20 procent, in Duitsland 18, in Nederland 17 en in Zweden 10 procent.

Bij de gespecialiseerde bedienden verdient een ancien in België 43 procent meer dan een jongere, in Zweden is dat maar elf procent meer. Een kaderlid in België is in het laatste kwart van zijn loopbaan de helft duurder dan jongere collega’s. In Duitsland en Frankrijk is dat 35 à 40 procent.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen