< Terug naar overzicht

Amper een kwart van de bedrijven heeft strategie om hooggeschoolde jongeren te ‘vinden en binden’

Amper een kwart van de bedrijven en andere organisaties heeft een duidelijke HR-strategie voor de hoogopgeleide nieuwe generatie medewerkers.

Dat blijkt uit de MotivatieMonitor voor HR-professionals, een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Accountemps en Nobiles Media in Nederland.

De opmerkelijkste bevindingen:
- 25 procent van de bedrijven heeft een duidelijke HR-strategie voor hoogopgeleide studenten en starters.
- 43 procent heeft wel een duidelijke HR-strategie, maar niet voor de nieuwe generatie.
- 32 procent heeft helemaal geen uitgestippelde HR-strategie.

De HR-professionals kregen ook de vraag wat ze belangrijk vinden bij hoogopgeleide studenten en starters. De opmerkelijkste antwoorden van de HR-professionals:
- Leergierigheid (61 procent).
- Ambitie (58 procent).
- Flexibiliteit (47 procent).
- Managementervaring (6 procent).
- Glansrijk afgestudeerd (5 procent).
- Ervaring in het buitenland (4 procent).

De HR-professionals letten dus vooral op houding en instelling. Hardere criteria worden veel minder in aanmerking genomen. Kijk maar naar de managementervaring, hoge cijfers en ervaring in het buitenland. Hoogopgeleide studenten en starters denken dat HR-professionals deze factoren veel zwaarder laten meetellen: 19 procent noemt managementervaring, 18 procent hoge cijfers en 16 procent ervaring in het buitenland.

Patricia Frieman, marketingmanager Nobiles Media, commentarieert in het Nederlandse vakmedium HR Praktijk: “Met de vergrijzing voor de deur is het opvallend dat weinig organisaties een uitgestippelde strategie hebben om deze doelgroep te boeien en te binden.”

Anita Hijmenberg, manager bij Accountemps, in dezelfde HR Praktijk: “Er is duidelijk nog een verschil tussen wat starters en studenten dénken dat werkgevers belangrijk vinden en wat bedrijven daadwerkelijk vinden.”

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen