< Terug naar overzicht

Ambtenaren mogen ook na 65 werken

Minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne en staatssecretaris van Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert leggen een Koninklijk Besluit op tafel dat doorwerken na 65 mogelijk moet maken voor ambtenaren. De twee ministers zetten geen nieuwe limietdatum op de ambtenarencarrière.

Dat zeggen de twee ministers in een dubbelinterview met Het Laatste Nieuws. Ambtenaren bij de federale overheid zijn nu verplicht om op 65 met pensioen te gaan, een regel die dateert uit 1927.

Minister Van Quickenborne vindt de wettelijke limiet achterhaald. “De regel zal in de toekomst worden dat ambtenaren ook na hun 65ste mogen blijven werken als de werkgever daarmee akkoord gaat.”

Federale ambtenaren zullen van de regering-Di Rupo voortaan de vrije keuze krijgen wanneer ze willen stoppen met werken. De verlenging gebeurt telkens met een jaar, maar de werkgever moet wel akkoord gaan, net zoals in de privésector. Bij de overheid zal het de dienstchef zijn die elk jaar de evaluatie moet maken.

Staatssecretaris Bogaert en minister Van Quickenborne verwachten in de regering niet te veel tegenwind. Het voorstel werd tijdens de onderhandelingen immers al grondig bediscussieerd. Beide hopen dat de andere overheden het voorbeeld van de federale regering zullen volgen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen