< Terug naar overzicht

Alles over herstructureringen op één site

In geval van herstructurering moet een onderneming eenvoudig en snel kennis kunnen nemen van alle mogelijkheden die door verschillende overheden worden aangeboden. Ook werknemers willen van nabij opvolgen hoe de herstructurering van hun onderneming verloopt en welke hun rechten zijn. Een nieuwe portaalsite van de overheid toont de weg.

De site ‘Herstructurering van de onderneming’ (www.herstructureringen.be) is een eenvoudige en centrale toegangsroute tot informatie die elders op het internet beschikbaar is. De site is een gezamenlijk initiatief van de federale en regionale ministers van werk.

Drie rubrieken


De site is opgebouwd uit drie rubrieken, die elk een ander thema behandelen:
 • ‘Onderneming in herstructurering’ beschrijft welke scenario's een onderneming in herstructurering kan volgen, zoals een faillissement, een overgang of ontslag van werknemers.

 • ‘Begeleidingsmaatregelen’ bespreekt de mogelijkheden waarvan werknemers na een herstructurering gebruik kunnen maken: outplacement, begeleiding door een tewerkstellingscel en het brugpensioen.

 • ‘Behoud van tewerkstelling’ geeft informatie over de regelingen waarvan bedrijven in economisch moeilijke tijden gebruik kunnen maken: het systeem van tijdelijke werkloosheid, verschillende tewerkstellingsondersteunende maatregelen en anticrisismaatregelen.


 • In elke rubriek vindt u verwijzingen naar de wetgeving over het besproken onderwerp. Aangezien de bepalingen ter zake afkomstig zijn van verschillende beleidniveaus, biedt dit globaal en voortdurend geactualiseerd overzicht voordelen voor alle betrokkenen of geïnteresseerden, zowel werkgevers als werknemers, zowel vertegenwoordigers van werkgevers als die van werknemers, tussenpersonen, ondernemingsraden, etc.
  De informatie op de site is afkomstig van federale en gewestelijke overheidsinstellingen, zoals de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD WASO), de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), de Brusselse Gewestelijke Dienst voor Arbeidsbemiddeling (ACTIRIS), de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) en dies meer.
  Elke tekst gaat vergezeld van een verwijzing naar de verantwoordelijke instelling.

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen