< Terug naar overzicht

Alcatel verkoopt fabriek in Hoboken

Alcatel Bell verkoopt zijn fabriek in Hoboken aan de Finse groep Scanfil Oyj. De 250 personeelsleden worden mee overgenomen.

De Belgische dochter van de Franse telecomgroep Alcatel verkoopt zijn fabriek in Hoboken aan het Finse Scanfil Oyj, gespecialiseerd in de toelevering van communicatiesystemen en industriële elektronica. Het Alcatel-personeel wordt mee overgenomen en kan aan de slag blijven tegen dezelfde voorwaarden.
Woordvoerster Tru Lefevere: "We willen ons op onze kernactiviteiten richten en voor de taken die daar buiten vallen industriële partners zoeken. Scanfil Oyj is daar een van. Zij zijn gewoon veel beter in de productie van mechanische componenten."
De overeenkomst moet halfweg 2003 zijn afgerond. In de verkoop zitten niet alleen de activiteiten, maar ook de uitrusting en de gebouwen. Alcatel zegt een deel van de productie te blijven afnemen.
In Hoboken worden mechanische componenten geproduceerd, goed voor een jaarlijkse omzet van meer dan 60 miljoen euro.
Met de aankoop wil de Finse ondernmeming - goed voor een jaaromzet van 257 miljoen euro en 1.600 werknemers - zijn positie in Europa verstevigen.
De verkoop van Hoboken is een onderdeel van de afslankingsoperatie die vorig jaar bij Alcatel werd ingezet en waarbij de vestiging van Gent dichtging.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen