< Terug naar overzicht

Al met bijna 7000 in outplacement

Iets meer dan 8000 Belgische werknemers hebben vorig jaar na hun ontslag outplacementhulp gekregen bij het zoeken naar een nieuwe baan. Dat waren er dubbel zoveel als in 2006. Dit jaar staat de teller al bijna op 7000.

Tot nog toe was er voor de outplacementkantoren maar een kleine rol weggelegd op de Belgische arbeidsmarkt. In 2005, bijvoorbeeld, kregen amper 2800 ontslagen werknemers een gespecialiseerde outplacementbegeleiding aangeboden. Maar sinds 2007 is de trend omgeslagen en doen steeds meer Belgische bedrijven een beroep op outplacementkantoren om hun ex-werknemers op weg te helpen naar een nieuwe baan.

Volgens cijfers van de beroepsfederatie Federgon steeg het aantal ontslagen werknemers dat een outplacementprogramma volgde vorig jaar met 72% tot 8067. Vooral het toenemende gebruik van (her)tewerkstellingscellen bij grote en kleine bedrijfsherstructureringen en het verplicht aanbieden van outplacementhulp aan alle ontslagen 45-plussers zijn daarvoor verantwoordelijk.

De grote toename van het outplacement is deels te verklaren door de herstructureringen bij de autobouwers VW Vorst en Opel Antwerpen. Maar het gaat niet enkel over die dossiers alleen, weet Federgon. De trend zet dit jaar onverminderd door.


Bron: De Morgen, Belga.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen