< Terug naar overzicht

Adecco in vervelend parket

De grootste uitzendgroep ter wereld, Adecco, kon vandaag zijn jaarresultaten niet bekend maken wegens een nog steeds lopend intern onderzoek naar mogelijke financiële onregelmatigheden. De publicatie werd voor de tweede keer uitgesteld, sine die. Er viel ook goed nieuws te melden. De omzet van de groep zou in het eerste kwartaal van 2004 zowat 5% hoger liggen dan een jaar geleden.

Nadat in januari 2004 bekendgemaakt werd dat er ‘onregelmatigheden’ waren vastgesteld in de boekhouding van Adecco in Noord-Amerika, werd de publicatie van de jaarresultaten uitgesteld. Op 20 april moest het dan gebeuren, maar er kwam weer uitstel. Het interne onderzoek, uitgevoerd door bedrijfsrevisor Ernst & Young en een advocatenkantoor, is nog niet afgerond. Dit feit gaf nieuw voedsel aan speculaties dat de onregelmatigheden ernstiger zouden zijn dan door het management voorgesteld.


Hoe de vork ook aan de steel zit, de klaarblijkelijk slecht gemanagede crisis kost de groep fortuinen aan beurswaarde. In januari verloor het Adecco-aandeel 35%. Ondertussen herstelde het zich slechts gedeeltelijk, maar nu vallen er dus weer klappen. Volgens De Standaard verloor Adecco dit jaar 2 miljard euro beurskapitalisatie.


Met de omzet daarentegen lijkt het de goede richting uit te gaan, zo laat de officiële mededeling verstaan. Volgens de voorlopige cijfers voor het eerste kwartaal van dit jaar lag de omzet (3,8 miljard euro) ongeveer 5% hoger dan in het eerste kwartaal van 2003. De operationele winst zou echter lager uitvallen dan vorig jaar.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen