< Terug naar overzicht

ABVV en ACLVB voeren actie op 4 maart

Het socialistische ABVV en het liberale ACLVB houden op 4 maart een nationale actiedag uit onvrede met het bemiddelingsvoorstel van de regering over het interprofessioneel akkoord. Een algemene nationale staking komt er niet, maar het is wel mogelijk dat bedrijven of sectoren lamgelegd worden door stakingsacties.

De socialistische vakbond geeft toe dat er stappen in de juiste richting gezet zijn, maar nog lang niet voldoende. Ook het feit dat het VBO voorlopig niet meer aan tafel wil gaan zitten om over het bemiddelingsakkoord te onderhandelen, verstrekt het ABVV in zijn actieplan.

De liberale vakbond ACLVB wil, liever dan een maximale marge, een indicatieve marge waardoor er per sector nog kan afgeweken worden. “Een indicatieve loonnorm moet aan de werknemers de mogelijkheid laten om de vruchten te plukken van de economische heropleving.” Daarom voert de liberale bond op 4 maart een nationale actie samen met het ABVV, besliste het nationaal bureau dinsdag.

Toch zal er op 4 maart geen nationale staking zijn. Onder meer de socialistische ambtenarenbond ACOD liet eerder al verstaan daar geen voorstander van te zijn. De overheidscentrale wil de krachten sparen voor de aanval die het verwacht op de openbare sector in het kader van het begrotingsoverleg.

De liberale bond zal de volgende dagen al zijn militanten mobiliseren in Waals-Brabant en in de provincie Antwerpen of in Limburg.

Bron: De Standaard/ACLVB/ABVV

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen