< Terug naar overzicht

Aanwervingintentie van kmo’s daalt

Slechts één op de vier kmo’s in Vlaanderen denkt in het laatste kwartaal van 2011 personeel aan te werven. Het vorige kwartaal was dat nog één op de drie. Alleen in Wallonië blijven de tewerkstellingsverwachtingen zo goed als stabiel.

Op een jaar tijd kwamen er twee nieuwe jobs bij op elke honderd kmo-banen. Zo blijkt uit de kmo-jobindex van SD Worx.

De Vlaamse kmo’s zien de toekomst heel wat minder rooskleurig in dan enkele maanden geleden. Eén op de vier kmo’s in Vlaanderen denkt in het laatste kwartaal van 2011 aan te werven. Het vorige kwartaal was dat nog 33,2 procent. In dezelfde periode vorig jaar was dat zelfs nog 39,7 procent. Daarmee lijkt de relatieve hausse in Vlaanderen gestopt te zijn. Enkel in Wallonië blijven de tewerkstellingsverwachtingen zo goed als stabiel (32,5 procent).

De kmo-jobindex van SD Worx geeft sedert 2005 de evolutie aan van de structurele tewerkstelling in kmo’s. Structurele tewerkstelling houdt in dat tijdelijke tewerkstelling, zoals interim- en studentenjobs, niet in het onderzoek zijn opgenomen. De jobindex is gebaseerd op een steekproef van 16.496 ondernemingen, die samen in totaal 157.670 personen tewerkstellen.

Bron: SD Worx

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen