< Terug naar overzicht

Aanwerven van personeel de grootste uitdaging van HR

HR-managers zien het werven van personeel steeds meer als een grote uitdaging. Dit is een groot verschil met 2010 en 2009, toen inkrimping, ontslag en de gevolgen van de crisis werden gezien als uitdagingen.

Dat blijkt uit onderzoek van Heliview Research onder 643 werkgevers. Het grootste deel van het nieuwe personeel is aangeworven via open sollicitaties of naar aanleiding van een advertentie op internet. Ook wordt veel personeel aangenomen via het eigen personeelsbestand.

Om mensen te werven, wordt er veel gebruik gemaakt van de eigen bedrijfswebsite. Ook besteden steeds meer werkgevers tijd aan het werven via sociale media. Deze wervingsmethode zorgt voor een belangrijke aanvulling op het vinden van nieuw talent, met name als het gaat om het bereiken van high potentials voor specialistische functies.

Het vinden van personeel via sociale media ligt overigens lager dan het percentage dat wordt gevonden via een vacaturesite. Ongeveer 40 procent vindt zijn personeel via sociale media, terwijl dit bij vacaturesites 70 procent is.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen