< Terug naar overzicht

Aantal werkzoekende 50-plussers daalt licht, aantal langdurig werklozen stijgt fors

Eind mei telde de VDAB 182.414 niet-werkende werkzoekenden. Dat is 6,8 procent minder dan een jaar eerder. Belangrijk is dat voor het eerst sinds het uitbreken van de crisis ook het aantal werkloze 50-plussers licht daalt (met 0,2 procent).

Vlaams minster van Werk Philippe Muyters (N-VA) maakte de werkloosheidscijfers bekend. De daling van het aantal werkzoekenden ligt in de lijn van de voorgaande maanden. In vergelijking met een jaar geleden, daalde het aantal werkzoekende 50-plussers licht. Zij staan nu voor 28,3 procent van de Vlaamse werkzoekenden.

Voor de langdurig werklozen is er nog geen ommekeer. Die groep groeit nog fors: +11,3 procent voor wie twee tot drie jaar werkzoekend is en zelfs +32,3 procent voor wie al langer dan drie jaar werkzoekend is.

De jeugdwerkloosheid in Vlaanderen blijft dalen, nu met 12 procent. Ook het aantal jongeren in wachttijd daalt verder (met 8,8 procent).

6,23 procent van de Vlaamse beroepsbevolking zit zonder werk, in absolute getallen zijn er ongeveer 20.000 werkzoekenden meer dan in 2008.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen