< Terug naar overzicht

Aantal werkzoekende 50-plussers daalt

Eind juni 2011 telde Vlaanderen 182.510 niet-werkende werkzoekenden. Dat is een daling met 8,1 procent (-16.053) ten opzichte van het jaar voordien. Nog 6,23 procent van de Vlaamse beroepsbevolking is werkloos. Sinds september 2010 vertaalt de economische heropleving zich elke maand in dalende werkloosheidcijfers. Ook het aantal werkzoekende 50-plussers daalt deze keer.

De economische heropleving en de dalende werkloosheid lijkt zich nu ook door te zetten bij de 50-plussers. “Waar we vorige maand nog een voorzichtige aanzet zagen met een daling van 0,2 procent, zien we deze maand een meer afgetekende daling met 1,1 procent bij", zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

Werkzoekende 50-plussers zijn nog altijd goed voor 28,4 procent van het totale aantal werkzoekenden. Kenmerkend voor de 50-plussers zijn het hoge aandeel laaggeschoolden, langdurig werkzoekenden en arbeidsgehandicapten.

De jeugdwerkloosheid lag in juni 13,1 procent lager dan een jaar eerder, het aantal werklozen tussen 25 en 50 jaar daalde met bijna 10 procent.

Vlaanderen telt 45.493 allochtone werkzoekenden. Op jaarbasis betekent dit een daling met 2 procent. Ook bij de arbeidsgehandicapten tekent er zich een sterke daling af (-15 procent).

De groep langdurig werkzoekenden (langer dan 2 jaar werkloos) daarentegen groeit met 2,4 procent. De groep die minder dan één jaar en één tot twee jaar werkzoekend is, krimpt met respectievelijk 9,9 en 16,8 procent.

Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen