< Terug naar overzicht

Aantal jobs voor hoogopgeleiden stijgt fors

Het jobaanbod voor hoogopgeleiden is met 34 procent gestegen. Opnieuw een indicatie dat de economische crisis voorbij is en de arbeidsmarkt herstelt. Dat komt ook het vertrouwen van werknemers ten goede. Zij wagen zich opnieuw op de arbeidsmarkt.

Dit blijkt uit onderzoek van Vacature en Référence naar het totaal aantal gepubliceerde jobs op haar rekruteringssites. In het eerste kwartaal van 2011 werden 34 procent meer vacatures gepubliceerd dan in dezelfde periode vorig jaar.

Tijdens de eerste drie maanden van 2011 verschenen op vacature.com en de Franstalige evenknie references.be in totaal 34.542 jobaanbiedingen. Deze cijfers bevestigen de positieve trend die de VDAB en Federgon, de koepelorganisatie voor de uitzendsector en de wervings- en selectiekantoren, optekenen.

Wat specifieke functiegroepen betreft, werden opvallend sterke stijgingen genoteerd binnen Engineering & Techniek, Wetenschap/R&D en Finance & Consulting. Het knelpuntkarakter van deze beroepen wordt dus verder aangescherpt.

Jobs in Sales, Techniek & Productie en Finance voeren de top 10 van meest gezochte functieprofielen aan in het eerste kwartaal van 2011.

De kentering op de arbeidsmarkt doet ook het vertrouwen van werknemers stijgen. Ze durven opnieuw kiezen voor een nieuwe carrièrewending. Werknemers denken dat het op dit moment gemakkelijker is dan vorig jaar om een andere job te vinden. Dit blijkt uit de recentste Barometer Werknemersvertrouwen van Vacature en SD Worx van maart 2011.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen