< Terug naar overzicht

Aandelenoptieplan is boost voor engagement

Aandelenoptieplannen verhogen de betrokkenheid van medewerkers en verkleinen de intentie om een andere werkgever te zoeken. Bovendien maken ze medewerkers productiever en meer kostenbewust.

Dat blijkt uit een vierjarig onderzoek aan de Britse Loughborough University bij meer dan 1500 werknemers. Driekwart van de werknemers met een aandelenoptieplan waren meer geëngageerd dan hun collega’s zonder zo’n plan.

De helft van de werknemers zegt dat een aandelenoptieplan hen ertoe aanzet langer bij hun werkgever te blijven. Bovendien beweert 60 procent dat deelnemen aan een aandelenoptieplan hen een beter inzicht heeft verschaft in hoe ze hun eigen geld kunnen beheren.

Werknemers die kunnen genieten van het in het Verenigd Koninkrijk populaire aandelenoptieplan ‘Save as You Earn’ zijn niet alleen meer betrokken. 71 procent zegt ook meer rekening te houden met de kostprijs van hun acties en 66 procent zegt productiever te zijn.

‘Save as You Earn’ is een belastingvriendelijke manier om geld te sparen waarmee vervolgens aandelen van het bedrijf gekocht kunnen worden tegen een vooraf afgesproken vaste optieprijs. Werknemers zelf bepalen hoeveel en hoelang ze sparen ofwel wordt het spaarbedrag opgenomen in contanten.

Bron: www.hrmagazine.co.uk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen