< Terug naar overzicht

Aanbrengpremies in de lift

84 procent van alle VDAB-vacatures viel vorig jaar onder de noemer knelpuntberoep. Dit betekent dat in de praktijk nagenoeg elke beroep een knelpuntberoep is. Steeds meer bedrijven belonen hun eigen personeel dan ook met een riante premie als ze een geschikte nieuwe werknemer aanbrengen.

“Vergeet de officiële Vlaamse lijst waarop vorig jaar meer dan 200 knelpuntberoepen stonden, van ingenieurs en beenhouwers tot schoonmakers en verpleegkundigen. In de praktijk is nagenoeg elk beroep een knelpuntberoep”, zeggen Bjorn Cuyt en Karel Van Eetvelt van Unizo. “Ook boekhouders of accountants zijn moeilijk te vinden. Om van poetsvrouwen nog maar te zwijgen. De crisis verandert daar weinig of niks aan.”

De schaarste op de arbeidsmarkt ligt dus niet aan de conjunctuur, maar is structureel en grotendeels het gevolg van de vergrijzing die nu in volle hevigheid toeslaat. Dat heeft ook gevolgen voor de manier waarop bedrijven hun personeel rekruteren.

Steeds meer ondernemingen rekenen daarvoor ook op de kennissenkring en de overtuigingskracht van hun eigen werknemers. Leveren zij een nieuwe werkkracht aan, dan beloont het bedrijf hen met een 'aanbrengpremie'.

Een rondvraag van Unizo leert dat het systeem steeds vaker wordt toegepast en dat het bedrag van die premie varieert van zowat 200 euro tot 1500 euro bruto en allicht méér, naargelang van de streek en de functie.

Bron: Het Laatste Nieuws

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen