< Terug naar overzicht

9725 jobs verdwenen in kmo’s

In de eerste negen maanden van 2012 was er een nettoverlies van 9725 arbeidsplaatsen in kmo's. Per maand zijn er nu zowat 1000 kmo-werknemers minder. Dat komt neer op een structurele daling van de tewerkstelling van 1,5 procent in de Vlaamse kmo’s met minder dan 50 werknemers.

Dat blijkt uit een analyse van HR-dienstengroep ADMB en Unizo “Bij kmo’s sneuvelen evenveel jobs als bij grote bedrijven. De zichtbaarheid daarvan is minder groot, maar de impact is daarom niet kleiner,” reageren ADMB en Unizo.

Op sectoraal vlak wijzen de ADMB-tewerkstellingsgegevens op een daling van de structurele tewerkstelling in het industriële kmo-weefsel. Gedurende de periode januari tot en met september 2012 is de tewerkstelling er gedaald met 6,2 procent.

De horeca laat over die periode een daling van de structurele tewerkstelling optekenen van 4,2 procent. In de bouwsector is er een daling van 1,9 procent en in de distributie met 2,9 procent. Alleen de vrije en intellectuele beroepen kennen een stijgende tewerkstelling van 3,5 procent.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen