< Terug naar overzicht

86 klachten over leeftijdsdiscriminatie

In 2009 opende het Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding 86 nieuwe dossiers over mogelijke leeftijdsdiscriminatie. Vooral 45-plussers contacteerden het Centrum, omdat ze meenden slachtoffer te zijn van leeftijdsdiscriminatie. Meer dan de helft van deze dossiers gingen over discriminatie bij het aanwerven.

Discriminatie op basis van leeftijd komt vaak voor op de arbeidsmarkt, maar ook in andere sectoren zoals de toegang tot goederen en diensten (bijvoorbeeld verzekeringen) of de deelname aan sociale, culturele, economische of politieke activiteiten blijven deze hardnekkige vooroordelen bestaan.

“Leeftijd wordt nog te vaak beschouwd als een onderscheidingscriterium dat volledig neutraal en gerechtvaardigd is en dat niet tot discriminatie leidt”, zegt Jozef De Witte, Directeur van het Centrum. “Hoewel het wettelijk verboden is, wordt dit soort discriminatie nog niet door iedereen (h)erkend. Toch verbiedt de Antidiscriminatiewet sinds 2003 discriminatie op basis van leeftijd.”

“Net omdat deze vooroordelen over jong én oud gaan, treft leeftijdsdiscriminatie de hele samenleving”, zegt De Witte.

Daarom lanceerde gisteren het Centrum brochure ‘Leeftijdsdiscriminatie. Wat is het en wat kan u eraan doen?’. Deze brochure gaat dieper in op de antidiscriminatiewetgeving, in welke sectoren leeftijdsdiscriminatie voorkomt en hoe men hierop kan reageren.

“Met deze brochure willen we enkele strategieën voorstellen om leeftijdsdiscriminatie te voorkomen en concrete informatie en advies geven om mogelijke slachtoffers bij te staan”, besluit De Witte.

Extra informatie:
De brochure ‘Leeftijdsdiscriminatie. Wat is het en wat kan u eraan doen?’ is te raadplegen op de website van het Centrum www.diversiteit.be (rubriek ‘Publicaties’).

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen