< Terug naar overzicht

8,3 miljoen uitzendkrachten in Europa

Op het recente symposium ‘Ways to Move Forward’, georganiseerd door het Departement Werk en Sociale Economie van het Vlaamse gewest, werd gedebatteerd over ‘Active Labour Market Policies’. Onder meer uitzendarbeid stond er in de schijnwerpers.

Herwig Muyldermans, vicevoorzitter van Eurociett, de Europese koepelorganisatie van de uitzendsector, benadrukte op het symposium de belangrijke rol die de sector vervult op het gebied van de optimalisatie van de Europese arbeidsmarkt. Jaarlijks zijn er niet minder dan 8,3 miljoen uitzendkrachten tewerkgesteld in Europa. Meer in het bijzonder voor de integratie van personen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, zoals laaggeschoolde werklozen, langdurig werklozen, gehandicapten en allochtonen, haalt de sector uitmuntende resultaten.

Federgon-topman Muyldermans pleitte tevens voor een verregaande samenwerking tussen de private en publieke arbeidsbemiddelingsdiensten. In landen als Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en ook België draagt een goede coördinatie van de inspanningen van alle actoren op de arbeidsmarkt bij tot een verhoogde integratie van werkzoekenden op de arbeidsmarkt.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen