< Terug naar overzicht

55.679 slachtoffers van een beroepsziekte kregen een vergoeding in 2010

In 2010 keerde het Fonds voor de Beroepsziekten aan 55.679 slachtoffers een vergoeding voor blijvende arbeidsongeschiktheid uit.

In 64 procent van de gevallen ging het om ziekten die veroorzaakt zijn door fysische agentia (trillingen, lawaai,…). In 23 procent van de gevallen werd de beroepsziekte veroorzaakt door de inademing van bepaalde schadelijke producten. Deze cijfers komen uit het Jaarverslag 2010 van het Fonds voor Beroepsziekten.

Het betreft niet alleen nieuwe slachtoffers, het gaat vaak om mensen die al jarenlang ziek zijn en hiervoor vergoed worden. Elk jaar komen er nieuwe slachtoffers van een beroepsziekte bij, ondanks een goed preventief beleid. Onder de ingediende aanvragen van 2010 waren er 5448 werknemers uit de privésector, 566 werknemers van de provinciale en plaatselijke overheden en 1549 aanvragen naar aanleiding van een overlijden ten gevolge van een beroepsziekte.

In het jaarverslag staan ook gegevens over het Asbestfonds. In 2010 nam het Asbestfonds 219 positieve beslissingen voor mesothelioomslachtoffers en hun eventuele nabestaanden. Voor asbestose werden 139 nieuwe positieve beslissingen genomen.

Bron: Fonds voor Beroepsziekten

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen