< Terug naar overzicht

55-plussers zijn efficiëntste thuiswerkers

Een enquête bij 1000 personen met een thuiskantoor in de Benelux toont aan dat 27% hiervan tot de groep van de 55-plussers behoort. Dit is een veel grotere vertegenwoordiging dan om het even welke andere leeftijdsgroep. Bovendien pakken ‘de oudjes’ het thuiswerk efficiënter aan dan de ‘technologieliefhebbende twintigers’.

De in opdracht van Lexmark uitgevoerde enquête levert enkele boeiende hints op, die niet altijd overeenstemmen met de oppervlakkige verwachtingen.

Terwijl de jongere generaties zich erin schikken om thuis in ongezonde, benauwde omstandigheden te werken – 10% van de 25- tot 34-jarigen werkt op een laptop om het even waar ze plaats vinden en 25% werkt aan de salontafel – zijn de oudere en wijzere thuiswerkers eerder geneigd te investeren in een comfortabel, speciaal ingericht thuiskantoor.
De 55-plussers lopen ook in de spits bij de uitrusting van hun thuiskantoor met de nieuwste hulpmiddelen, snufjes en gadgets. Ze maken zelfs meer gebruik van PDA’s dan de 25- tot 34-jarigen. De 55-plussers zijn voorts meer bij de tijd wanneer het op het optimaliseren van hun thuiskantoorruimte aankomt. Het enige werkinstrument dat minder populair is bij de ‘zilveren surfers’ is de laptop (slechts 13% bezit er een, bij de 25- tot 34-jarigen is dat 24%).
Het onderzoek veegt ook de mythe van tafel dat thuiswerken een gemakkelijkheidoplossing is. Over het algemeen werkt 11% van de personen met flexibele werkuren tot 30 uur per week thuis, bovenop de tijd die ze op kantoor presteren. Opnieuw zijn het de 55-plussers die meer tijd besteden in hun thuiskantoor dan de jongere generaties.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen