< Terug naar overzicht

55-plussers maken geen kans bij sollicitaties

Niet een lage opleiding, maar wel een hoge leeftijd vormt de grootste hindernis om een job te vinden. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek. In 2009 werd amper één op de 14 solliciterende 55-plussers aangeworven. Voor sollicitanten die alleen basisschool afgerond hebben, was dat één op de drie.

Volgens het kenniscentrum van de Nederlandse uitkeringsinstantie UWV, de UWV Kwartaal Verkenning, kiezen werkgevers voor een openstaande vacature opvallend vaak iemand die al een baan heeft. Van alle werknemers die in 2009 in Nederland werden aangeworven, was amper een kwart in de periode daarvoor werkloos.

Zowat 55 procent van de aangeworven werknemers bestond uit jobhoppers en 8 procent was schoolverlater. Slechts 2 procent was 55-plusser.

De werkgevers blijken op de eerste plaats op zoek naar goed opgeleid en jong personeel. Toch voldoet een grote groep werkzoekenden juist niet aan die criteria: 22 procent van de werkzoekenden is ouder dan 55 jaar en 25 procent is ongeschoold. De helft van de langdurige werklozen in Nederland zijn 55-plussers.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen