< Terug naar overzicht

500 competentiegerichte selectievragen

De droomkandidaat voor een job in uw bedrijf moet beschikken over een aantal competenties. Hij moet, bijvoorbeeld, omgevingsbewust, resultaatgericht en besluitvaardig zijn. Een sollicitant zal natuurlijk pretenderen over deze competenties te beschikken, maar hoe komt u erachter of dat daadwerkelijk zo is?

Het antwoord: “Door competentiegerichte selectievragen te stellen.” Een uitgebreide verzameling daarvan vindt u in Hebbes! Eigenlijk is dit boek een verzameling van 56 competenties, netjes alfabetisch opgelijst van aanpassingsvermogen tot zorgvuldigheid. Bij elke competentie vindt u een heldere definitie, gedragsvoorbeelden en selectievragen. Die combinatie maakt dat u bij elke competentie een concreet beeld voor ogen hebt, dat u dan kan aftoetsten met de vragen.

Dit slimme instrument stelt u in staat effectieve selectiegesprekken te voeren, waardoor het veel makkelijker wordt om de juiste kandidaat te selecteren. De vreugdekreet Hebbes! zal dan enkel nog een positieve betekenis oproepen. Want ‘aan de haak slaan’ is niet noodzakelijk positief. Met behulp van dit instrument moet dat veranderen. Ook de korte theoretische inleiding bewijst hierin zijn nut. De auteur geeft u kort en krachtig mee hoe u een selectiegesprek opbouwt, welke vraagtechnieken u kunt gebruiken, hoe u uw verwachtingen expliciteert en dies meer. Het lijstje (blijkbaar heeft auteur Marjo Louwers een boontje voor lijstjes) met valkuilen bij beoordelen en de algemene checklist vervolledigen het geheel.

Bekijkt u dit boek door uw bril van werkgever, HRM’er, (lijn)manager of leidinggevende? Ziet u de eigen onderneming als visser of als vis in een overvolle vijver die interessant genoeg is om aan de haak te worden geslagen? Bekijkt u dit boek als werknemer? Als vis die in het juiste vaarwater wil komen, de juiste haak en visser zoekt? Welk perspectief u ook heeft, Hebbes! blijft handig.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen