< Terug naar overzicht

5 abonnees gratis naar PM Club op 17 maart

Op donderdagavond 17 maart 2011 organiseert de PM Club het evenement 'Omgaan met de veranderende sterktes en noden van oudere werknemers'. Met Dr. Philippe Kiss (preventieadviseur-arbeidsgeneesheer Securex EDPB), Dhr. Patrick Claessens (HR & Safety Manager, Molcon Interwheels nv), Mevrouw Caroline Troquet (HR Verantwoordelijke Sodexo). HR Square heeft 5 gratis toegangstickets voor abonnees.

Nu de babyboomers voor hun pensioen staan, wordt de Belgische ‘early exit culture’ alleen maar extremer. Belgen verdwijnen op een te vroege leeftijd uit het arbeidscircuit. Om duidelijke financiële redenen wordt die situatie onhoudbaar. Wie zal de pensioenen en andere kosten ‘financieren’ als de arbeidspopulatie te klein is om dat gewicht te dragen? Er zijn echter niet alleen financiële redenen om vijftigplussers langer aan het werk te houden … Er zijn immers ook te weinig jongeren om de massale uitstroom van oudere werknemers te kunnen compenseren. Daardoor treedt een fenomeen op dat we al lang niet meer kennen in België (en talloze andere landen): een deel van de vervanging van de uittreders zal moeten gebeuren door de aanwerving van vijftigplussers. De vraag luidt dus niet meer of een organisatie ‘oudere werknemers’ wíl aanwerven. De vraag is nu of de organisatie voldoende vervangers zal vinden. Bovendien moeten de aanwezige vijftigplussers langer aan het werk gehouden worden. Hoe gaan de werkgevers dan om met een ouder personeelsbestand? Op die vraag zoeken we op dit PM Club-evenement het antwoord. Hoe ga je om met de veranderende sterktes en noden van oudere werknemers? Het gaat trouwens niet alleen om ‘oudere werknemers’: de werkelijke vraag gaat om een ‘leeftijdsbewust personeelsbeleid’.

Als abonnee van HR Square kunt u er gratis naartoe, althans als u vlug reageert en één van de vijf gelukkigen bent die we er uitloten. U wordt dan zo vlug mogelijk gecontacteerd. Wat moet u doen? Gewoon een mail sturen met de vraag om naar het evenement te gaan naar:
bert@hrsquare.be.

Het evenement vindt plaats op donderdag 17 maart om 19.30 u (ontvangst vanaf 19 u) in
ALM, Williotstraat 9 te 2600 Berchem.

Veel geluk!

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen