< Terug naar overzicht

40 procent heeft na half jaar begeleiding (ander) werk

Zes maanden na een loopbaanbegeleiding is 40 procent aan de slag bij een andere werkgever. Een kwart heeft een ander soort werk.

Dat blijkt uit een studie van Steunpunt Werk en Sociale Economie. Het bevroeg 556 mensen die een loopbaanbegeleiding hadden opgestart. Ongeveer 300 van hen werden zes maanden na het afsluiten nog eens bevraagd.

In Vlaanderen bestaat er sinds begin 2005 een recht op bedrijfsexterne loopbaanbegeleiding. Via subsidies garandeert de Vlaamse overheid iedere werknemer met minstens een jaar werkervaring de mogelijkheid om eens om de zes jaar tegen lage kostprijs deze begeleiding te volgen. Uit het onderzoek blijkt dat de deelnemers zich vaak in een problematische loopbaansituatie bevinden (stress, burn-out) en er ook ontevreden over zijn.

Wie deze begeleiding volgde, is er over het algemeen tevreden over. Bijna driekwart zegt een half jaar nadien nog regelmatig terug te grijpen naar de geboden inzichten. Zowel het loopbaaninzicht als de competenties voor loopbaanmanagement stegen significant.

Meer dan de helft plant van werkgever en/of soort werk te veranderen, en daar wordt ook het vaakst werk van gemaakt. Een half jaar nadien is vier op de tien bij een andere werkgever aan de slag. Dat is significant boven de gemiddelde jobmobiliteit van 5 procent. Daarnaast besliste ook een aanzienlijk deel om een bedrijfsinterne oplossing te zoeken. Ook het volgen van een opleiding en privé gerelateerde voornemens kwamen veelvuldig voor.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen