< Terug naar overzicht

36 procent van overuren wordt niet gecompenseerd

Over overuren bestaan er nogal wat formele regels. Vaak zit overwerk evenwel in de grijze zone. Niet zelden kan het ook niet anders. Werkgever en werknemer hebben er wel alle belang bij om goede afspraken erover te maken. Af en toe iets extra’s wil een gemotiveerde werknemer wel, maar wat dan met de 36 procent die nooit een compensatie krijgt voor al die overuren?

Het Nederlandse magazine Elsevier meldt dat 38 procent van de werknemers regelmatig overwerkt. Het nieuws is gebaseerd op cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) over 2009.

Zo’n 64 procent van de overwerkers werd daarvoor gecompenseerd in geld of tijd. Dat betekent dat 36 procent helemaal niets kreeg voor de extra gewerkte uren, niet eens een beetje ‘recup’.

Maar wanneer is werken ‘overwerken’? Als je tijdens de lunchpauze doorwerkt of s’ avonds of in het weekend een vergadering of klantenbezoek voorbereidt, zie je dat expliciet als overuren?

Voor sommige functies of hiërarchische niveaus worden er sowieso al weinig of geen vragen gesteld bij overuren. Die term past er zelfs niet bij. Toch wordt aangeraden om grenzen te trekken voor jezelf (om gezondheidsredenen) en afspraken te maken met de baas (om de verhoudingen en verwachtingen duidelijk te maken).

Zonder afspraken steven je af op onheil, misschien zelfs op een burn-out of nog erger. Elsevier wijst op een langetermijnstudie bij 6000 werknemers die dagelijks 3 tot 4 overuren maken. Zij hebben 60 procent meer kans op hart- en vaatziektes.

Daarbij speelt vooral stress een negatieve rol. Vooral competitieve en gespannen mensen worden letterlijk ziek van overwerken.

Bron: Elsevier

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen