< Terug naar overzicht

30 miljoen voor Vlaams werkgelegenheidsplan

De Vlaamse regering heeft de voorbije jaren bespaard en heeft geld over voor nieuwe maatregelen. In zijn septembernota kondigde minister-president Kris Peeters aan dat Vlaanderen 30 miljoen vrijmaakt voor 'werkbaar werk'. Een concreet plan is er nog niet.

In 2012 wil de Vlaamse regering onder andere inzetten op innovatie, onderwijs en werk. Ze zal 30 miljoen euro investeren in een nieuw werkgelegenheidsplan. Wat dat plan precies inhoudt, is nog niet duidelijk. De regering heeft de sociale partners gevraagd om voorstellen te formuleren over hoe ze dat geld het best kunnen besteden.

De bedoeling van het nieuwe plan is wel duidelijk: de Vlaming sterker maken op de arbeidsmarkt, de mobiliteit verhogen, ervoor zorgen dat werknemers ook op latere leeftijd nog van job kunnen veranderen, zodat ze op hun vijftigste niet uitgeblust zijn.

Met het ‘loopbaanakkoord’ wil de Vlaamse regering een heel pak maatregelen die vandaag al bestaan (zoals de premies voor vijftigplussers of de diversiteitspremies) bundelen.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen