Een op zes starters ouder dan 50

De 50-plussers bevestigen ook in 2018 dat zij onder de startende zelfstandigen geen uitzondering meer zijn. Liefst 1 op 6 starters zit in die leeftijdscategorie, zo blijkt uit de cijfers van HR-dienstbedrijf Acerta. Zowel mannen als vrouwen kiezen voor de laatste 10 à 15 jaar van hun carrière nog een nieuwe start.

Een op zes werkende Vlamingen kampt met burn-outklachten of loopt risico

Ruim 7 procent van de werkende bevolking in Vlaanderen heeft burn-outklachten en nog eens 9 procent zit in de gevarenzone. Dat blijkt uit een meting door de onderzoeksgroep Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie van de KU Leuven. Via een nieuw ontwikkelde vragenlijst, de ‘Burn-out Assessment Tool’, hebben de onderzoekers het probleem voor het eerst op een betrouwbare manier in kaart kunnen brengen.

Prestatieverloning: mythe of werkelijkheid

Loon naar werk, een slogan die velen rechtvaardig in de oren klinkt. Prestatieverloning of variabele verloning staat heel erg in de kijker. Tegelijk is het evengoed het onderwerp van een vurig debat tussen voorstanders en tegenstanders. Leidt prestatieverloning tot betere prestaties of juist niet? Samen met twee academische experts zoeken we het uit.

Inkomen vrouw daalt fors na eerste kind

Het gemiddelde inkomen van vrouwen daalt na de geboorte van het eerste kind, terwijl dit voor mannen veelal gelijk blijft. Vooral de eerste jaren na de komst van het eerste kind verdienen zij aanzienlijk minder. Maar ook na tien jaar is het verschil in inkomen groot. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer Princeton University en London School of Economics. In Duitsland is de kloof tussen mannen en vrouwen het grootst.

Fitbit heeft weinig effect op gezondheidsgedrag werknemers

Samen met gezondheidsprogramma’s op de werkvloer om de mentale en fysieke fitheid van medewerkers te bevorderen, stellen werkgevers steeds vaker apparatuur ter beschikking van werknemers waarmee ze individueel en zelfstandig hun gezondheidsgedrag kunnen reguleren. De achterliggende idee is dat zo’n Fitbit intrinsiek motiveert om hun gezondheid te bevorderen. Onderzoek toont echter aan dat dit niet het geval is en zelfs het omgekeerde effect kan hebben.

‘The Toyota Way’: Dumpen of (her)lezen?

Hoe doen die mannen van Toyota dat toch? Zo moet het maar al te vaak geklonken hebben in de boardrooms van de grote Amerikaanse autobouwers. Sinds de jaren 1990 hebben verschillende auteurs geprobeerd om een antwoord op die vraag te formuleren, slechts weinigen slaagden er zo goed in als Jeffrey Liker. Maar doorstond zijn ‘The Toyota Way’ de tand des tijds?

Gepersonaliseerde en gedigitaliseerde opleiding voor medewerkers Volvo Car Gent

Technische medewerkers van Volvo Car Gent krijgen sinds oktober vorig jaar een nieuwe opleiding waarbij ze met behulp van de recentste technologie een hoogtechnologische installatie in de Gentse fabriek 'virtueel' kunnen testen en zo beter onder de knie kunnen krijgen. Volvo Car Gent werkt hiervoor samen met Siemens dat de technologie levert en de de opleiding Ontwerp- en Productietechnologie op de technologiecampus van hogeschool Odisee in Gent.

Corporate social responsibility staat hoog op agenda bedrijven

Een meerderheid van Belgische bedrijven gelooft dat CSR een noodzaak is om te overleven in deze veranderende wereld. Toch is de CSR-verantwoordelijke nog te weinig een volwaardige functie. Taken als het integreren van CSR in de algemene strategie van het bedrijf tot het rapporteren van de CSR-doelen, de CSR-verantwoordelijke moet het allemaal kunnen. Kan hij ook nog toveren met budgetten en tijd, beschikt hij over sterke netwerkvaardigheden, flexibiliteit, toekomstgerichtheid en innovatieve ideeën, dan spreken we over de ideale CSR-verantwoordelijke.

‘Job on, hop off’-bus brengt Brusselse werkzoekenden naar Vlaamse werkgevers

Veel Vlaamse bedrijven in de Brusselse periferie krijgen hun vacatures niet ingevuld. Dat komt onder meer doordat werkzoekende Franstalige Brusselaars de stap niet zetten naar de Vlaamse Rand. Om beide partijen dichter bij elkaar te brengen, organiseren de Vlaamse en Brusselse diensten voor arbeidsbemiddeling, VDAB en Actiris, de campagne ‘Nouveau job? Le prochain stop!’. Tijdens de lancering kunnen kandidaten alvast de ‘Job on, hop off’-bus nemen die hen van het Muntplein tot bij potentiële Vlaamse werkgevers in de Rand brengt.

Het aantal vacatures daalt

In het vierde kwartaal 2018 waren er 141.700 vacatures bij Belgische ondernemingen, tegenover 149.200 in het derde kwartaal 2018. Dat vertellen nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. De vacaturegraad - het aantal vacatures ten opzichte van het totale aantal arbeidsplaatsen in de onderneming - is ook licht gedaald van 3,65 procent naar 3,44 procent.

Eén Belgische werknemer op negen ervaart agressie op het werk

In een rondvraag bij meer dan 45.000 Belgische werknemers tussen 2016 en 2018, gaf één op negen respondenten (11,4 procent) aan dat ze in de zes maanden voorafgaand aan de enquête te maken kregen met agressie op de werkvloer. Het ging van beledigingen en bedreigingen tot fysiek geweld.

AI om toegevoegde waarde van recruiters te verhogen, niet om hen te vervangen

Kan HR dankzij artificiële intelligentie betere resultaten neerzetten en tijd vrijmaken voor taken met meer toegevoegde waarde? Het antwoord op die vraag is positief, zo stelt Niilesh Bhoite, Chief Digital Officer bij de wereldwijde personeelsdienst van L’Oréal. Door de toepassing van deze technologie op het rekruteringsproces – uiteraard binnen bepaalde grenzen – is overigens ook de diversiteit van de aangeworven profielen verhoogd.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen