Hoe de ondernemer in de werknemer aanmoedigen?

Onder de noemer ‘intrapreneurship’ worden medewerkers en leidinggevenden aangemoedigd om ondernemend te zijn en zo mee te bouwen aan een betere organisatie. VOCAP nodigde postdoctoraal onderzoeker Jana Deprez (KU Leuven) uit om een overzicht te geven van de literatuur omtrent intrapreneurship. Ze geeft meteen ook enkele concrete tips.

Maandag minst populaire ziektedag

Maandag 21 januari zou het ‘Blue Monday’ geweest zijn, de meest deprimerende dag van het jaar met de meeste afwezigheden. Al blijkt dat niet uit een analyse van het aantal dagen kortdurend verzuim. De meest ‘populaire’ werkdag voor kortdurend ziekteverzuim was vorig jaar donderdag.

Rekruteringsverantwoordelijken steeds vaker geconfronteerd met ‘ghosting’

Een kandidaat om van te dromen reageert op een vacature. Het eerste contact verloopt zeer positief. Ook het tweede interview is een succes. Er wordt onderhandeld over het salaris en een startdatum. En dan opeens lijkt het alsof de kandidaat van de aardbol is verdwenen. Telefoons en mails blijven onbeantwoord. Rekruteringsverantwoordelijken botsen steeds meer op ‘spook-sollicitanten’.

Minister De Block lanceert proefprojecten om burn-out op werkvloer op te sporen

Maggie De Block, federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, gaf het startschot voor drie initiatieven rond het vroegtijdig opsporen van burn-out op de werkvloer. De projecten passen binnen haar visie op een geïntegreerde aanpak van burn-out en andere werkgerelateerde psychische aandoeningen, waarbij werkgevers, individuen, zorgverleners en overheid de handen in elkaar slaan om de ontwikkeling van een burn-out te voorkomen.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen