< Terug naar overzicht

246 banen door kinderopvang en strijkdienst

Vlaams minister Van Brempt heeft 44 dossiers voor meer ‘gezinsvriendelijke diensten in ondernemingen' goedgekeurd. Daarmee kunnen werknemers van 150 bedrijven gebruik maken van diensten zoals kinderopvang en strijken. De projecten zouden goed zijn voor zo’n 2,2 miljoen euro subsidies en 246 voltijdse banen.

Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt (SP.A) deed ongeveer een jaar geleden een oproep aan bedrijven om te investeren in gezinsvriendelijke diensten om de combinatie werk-gezin van hun werknemers te verbeteren. Nu kan ze aankondigen dat 44 dossiers ter zake zijn goedgekeurd.

Selectie


Van de 44 projecten die van start gaan, zetten er 30 in op kinderopvang. Zo worden 422 plaatsen voor dagopvang en 607 plaatsen voor opvang voor of na school en tijdens de vakantie gecreëerd. Veertien projecten kiezen voor een strijkatelier. Omdat 25 projecten gezinsvriendelijke diensten aanbieden voor een heel aantal bedrijven of instellingen in hun regio, kunnen werknemers van 150 ondernemingen gebruik maken van de nieuwe gezinsvriendelijke diensten.
Volgens de minister zullen er 246 voltijdse werknemers extra worden aangeworven om de gezinsvriendelijke diensten te organiseren.
De geselecteerde projecten krijgen in totaal een subsidie van 2,2 miljoen euro. Het bedrijf legt altijd hetzelfde bedrag op tafel als de gevraagde subsidie. Met andere woorden: voor elke euro subsidie legt het bedrijf er een euro bovenop. Met de gevraagde subsidies kunnen alleen opstartkosten vergoed worden.

VOKA


Voor de praktische uitwerking schakelde minister Van Brempt VOKA, Vlaams Netwerk van Ondernemingen in. VOKA heeft vijf projectontwikkelaars ingezet, één per provincie, op het terrein. Zij hebben ondernemingen geholpen bij het uitwerken van de diensten. Ze hebben ook bijzondere aandacht gehad voor samenwerking tussen bedrijven, bijvoorbeeld in eenzelfde industrieterrein of kmo-zone. Zo zorgt het aanbieden van gezinsvriendelijke diensten voor een verhoogde aantrekkelijkheid van die bedrijvenzone. Ondernemingen mochten, voor de uitwerking van de diensten, samenwerken met partners zoals lokale overheden, de sociale economie en de private sector.

Bron: Persbericht minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen