< Terug naar overzicht

2 op de 3 werknemers minder productief dan ze aankunnen

Twee derde van de werknemers erkent niet zo productief te zijn als zou kunnen. Slechte communicatie van het management en lage motivatie zijn de oorzaken.

Dat blijkt uit Brits onderzoek door European Leaders. Meer dan twee derde (68 procent) van de ondervraagde werknemers zei niet te begrijpen wat de visie is van het bedrijf waarvoor ze werken.

Daardoor zijn medewerkers minder gemotiveerd en productief, geven ze zelf aan. 64 procent zegt dat hij harder kan werken en dat ook zou doen als hij meer gemotiveerd was.

Als verklaring voor die lage motivatie wijzen werknemers naar het management. Zij hebben onvoldoende oog voor kennis en vaardigheden van hun medewerkers. 34 procent van de ondervraagde werknemers zegt dat een manager het zou moeten weten wanneer een werknemer vaardigheden of kennis heeft die onbenut blijven.

“Het feit dat mensen meer betrokken willen worden bij hun werk en de organisatie toont aan dat ze nadenken over de onderneming en de manier waarop ze leiding krijgen. Wanneer het management zich openstelt voor ideeën van werknemers, kan er een enorme hoeveelheid energie en vaardigheden vrijkomen. Hiervan profiteert zowel de organisatie als de werknemers, omdat zij meer passie voelen voor het bedrijf waarvoor zij werken”, adviseren de onderzoekers.

Bron: Personnel Today

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen