De voice bis: hoe een stem geven aan medewerkers?

Continu luisteren naar wat er leeft bij de medewerkers wordt steeds belangrijker. Maar medewerkers overtuigen hun stem te laten horen, is geen sinecure. Meestal wordt het tegenspreken van een autoriteit nog altijd als risicovol beschouwd. Bert Schreurs, professor HRM aan de VUB, vertelt hoe medewerkers mondiger kunnen worden.

TDL Group is Logistics Employer of the Year

Dat HR aan belang wint in de sector van transport en logistiek, blijkt overduidelijk uit de dossiers van de drie genomineerden voor de prijs van Logistics Employer of the Year 2019, een organisatie van Transport Media. De titel ging uiteindelijk naar TDL Group, de onderneming die erin slaagde een koppeling te maken tussen het functieclassificatiesysteem en de verloning van chauffeurs. Dat het bedrijf daarmee tegen de stroom ingaat, geeft blijk van durf en lef, aldus de jury.

Elf procent meer meldingen van genderdiscriminatie in 2018

Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) ontvangt elk jaar meer meldingen van genderdiscriminatie. Op vijf jaar tijd verdubbelde het aantal meldingen. Ook in 2018 steeg het aantal discriminatiemeldingen met 11 procent. Of het nu gaat om vrouwen, mannen of transgender-personen, genderdiscriminatie is nog steeds een belangrijk probleem. Werk blijft het domein waarin discriminaties het vaakst gemeld worden.

Is HR klaar voor de toekomst?

In een recente rondvraag tonen bijna negen op tien bedrijven zich tevreden over de prestaties van hun HR-departement en zeggen zij te vertrouwen op de kennis van hun HR-medewerkers. Toch vragen bijna vier op tien zich af of hun HR-afdeling klaar is voor de toekomst.

Leidinggevenden kunnen meer doen om burn-out te voorkomen

Of iemand burn-out-klachten ervaart, hangt niet alleen af van persoonlijkheidskenmerken en/of taakkenmerken. Ook de werkcontext speelt een belangrijke rol en dan vooral leidinggevenden. Door leerdoelen in plaats van competitieve doelen te stellen, kunnen leidinggevenden burn-out en burn-out-klachten bij hun medewerkers voorkomen.

Cash for car geen succes

De mobiliteitsvergoeding (beter bekend als cash for car) is geen succes. Uit cijfers van HR-dienstverlener Acerta blijkt dat in het eerste jaar dat het systeem bestaat slechts 65 op 100.000 bedrijfswagens of 0,065 procent op deze manier van de weg zijn gehaald. Er zal waarschijnlijk meer animo zijn voor het mobiliteitsbudget dat volgende week wordt goedgekeurd door de Kamer.

Meer telewerken, minder verkeersslachtoffers

Als het aantal telewerkers verdubbelt in ons land, dan leggen wagens 25 miljoen kilometer minder af, vermijden we 44 doden en zwaargewonden en besparen we aan uitstoot meer dan 2500 ton CO2. Dat zijn de resultaten van een nieuwe statistische analyse van Vias institute en de FOD Mobiliteit bij de lancering van een toolbox die alle mogelijke informatie over telewerken verzamelt.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen