< Terug naar overzicht

17,5 procent minder vacatures in augustus

In augustus ontving de VDAB 21.553 vacatures. Dat is 17,5 procent minder dan in augustus vorig jaar. Ook in juli was er een gelijkaardige daling tegenover een jaar eerder. De daling geldt bovendien voor alle studieniveaus, zij het veel minder sterk voor hooggeschoolden.

Tijdens de voorbije twaalf maanden ontving de VDAB 277.336 vacatures, dat is 8,2 procent minder dan in de periode september 2010 – augustus 2011. Het aantal vacatures over twaalf maanden blijft verder dalen.

De daling geldt voor alle studieniveaus, zij het veel minder sterk voor hooggeschoolden (min 0,8 procent).

'Horeca en toerisme' heeft de voorbije twaalf maanden minder vacatures gemeld dan in de twaalf maanden daarvoor. In mindere mate geldt dat ook voor 'maatschappelijke dienstverlening', maar deze sectoren blijven toch bij de beter scorende.

Bij de opvallende beter scorende beroepsgroepen vinden we de technicus. Technicus is een zwaar knelpuntberoep. In het algemeen blijven technisch geschoolden gegeerd op de arbeidsmarkt. De vraag naar technici is gericht naar bachelors, maar ook naar mensen die een gelijkwaardige technische ervaring opgebouwd hebben. Ook de vraag naar secretaresse
(managementassistant) blijft hoog.

Maar naast deze hooggeschoolde beroepen zijn er toch ook midden- of laaggeschoolde beroepen die gevraagd blijven: inpakker, arbeider in de voedingssector en kraanbestuurder.

Het aantal vacatures voor beroepen uit de transport- en logistieke sector zoals chauffeur, magazijnier en bewakingsagent liep de voorbije twaalf maanden opvallend terug. Ook voor schrijnwerkers zijn er minder vacatures.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen