< Terug naar overzicht

15 procent van Belgische auto's is bedrijfswagen

15 procent van de Belgische wagens is een bedrijfswagen. De impact van bedrijfswagens op het milieu blijkt kleiner dan algemeen aangenomen.

Dat blijkt uit een grootscheeps onderzoek dat de adviesorganisatie KPMG uitvoerde in opdracht van Febiac, Federauto en Renta, die samen de automobiel- en leasingsectoren vertegenwoordigen.

Met dat onderzoek wil de sector de mythes ontkrachten dat bedrijfswagens in vergelijking met privéwagens minder scoren op milieuvlak of meer kilometers rijden.

Vijftien procent van het Belgische wagenpark zijn bedrijfswagens: zes procent zijn leasewagens en negen procent is ingeschreven op naam van andere rechtspersonen, zoals vennootschappen. Nog eens zes procent (325.000 wagens) is ingeschreven op naam van zelfstandigen. De resterende 79 procent zijn privéwagens.

Volgens de onderzoekers is het dus een verkeerde voorstelling van de feiten dat de helft van het wagenpark uit bedrijfswagens bestaat.

Uit de studie blijkt dat de impact van bedrijfswagens op het milieu kleiner is dan algemeen aangenomen. Bedrijfswagens zijn gemiddeld vier jaar jonger. Daardoor voldoen ze aan recentere en dus strengere milieunormen.

Over de impact van de nieuwe belasting op bedrijfswagens, had de studie geen details.

Bron: De Standaard/De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen