< Terug naar overzicht

11 procent slachtoffer van pesten op het werk

In 2011 heeft 11 procent van de werknemers last gehad van pesten op het werk. Vooral leidinggevenden blijken pestkoppen te zijn. Het aantal gepeste werknemers is sinds 2005 niet gedaald. De overheidsmaatregelen tegen pesten op het werk hebben tot nog toe geen effect gehad.

Dat blijkt uit een studie van HR-dienstenbedrijf Securex. De conclusie is dat de overheidsmaatregelen tegen pesten op het werk tot nog toe geen effect hebben gehad. En er wordt meteen aan toegevoegd dat de werkgevers best ook eens naar het kostenplaatje kijken. Meer dan de helft van de werknemers die zich slachtoffer voelt van pesterijen, meldt dat ze van werkgever willen veranderen. Bij werknemers die niet over pesterijen klagen, overweegt slechts 22 procent van werk te veranderen.

De meeste klachten gaan over pesterijen door leidinggevenden. Bijna twee derde van de gepeste werknemers wijzen een leidinggevende met de vinger. 25 procent zegt gepest te zijn door een collega.

Er is ook een communautair verschil. Werknemers in Walloniƫ (17 procent) klagen tweemaal zoveel over pesterijen als werknemers in Vlaanderen (8 procent).

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen