< Terug naar overzicht

10 bedrijven met extra service voor personeel

Jobat stipt 10 bedrijven aan waar werknemers in de watten gelegd worden met allerhande extra diensten. Bron van afgunst of inspiratie?

Tevreden werknemers zijn productiever, innovatiever, veiliger en kwaliteitsbewuster. De volgende 10 firma’s krikken de motivatie alvast op met opmerkelijke extraatjes.

1. S.C. Johnson: conciërge


De werknemers van S.C. Johnson (bekend van o.m. Baygon) kunnen een beroep doen op een conciërge. Hij brengt je boeken naar de bibliotheek, je kleren naar de droogkuis en knapt allerhande diensten op.

2. Loadspring Solutions: buitenlandse reizen


Werknemers van het Amerikaanse softwarebedrijf Loadspring Solutions krijgen een extra week verlof en 5000 dollar zakgeld als ze op vakantie gaan buiten de VS.

3. J.M. Smucker: gratis onderwijs


Voedingsreus J.M. Smucker betaalt de onderwijskosten van zijn werknemers volledig terug.

4. MillerCoors LLC: gratis bier in bedrijfscafé


In het bedrijfscafé van brouwer MillerCoors kunnen de medewerkers de 13 biervariëteiten gratis drinken.

5. Chesapeake Energy: duiklessen


Deze gasproducent geeft gratis duiklessen. Met zo’n duikcertificaat op zak kan je mee op de bedrijfstrips naar Mexico en dat speelt dan weer wel in de kaart van het bedrijf.

6. Akraya : kuisploeg


Dit is pas 'proper': de medewerkers van Akraya in Silicon Valley krijgen om de twee weken gratis een professionele kuisploeg thuis over de vloer.

7. Genentech: dog-sitting


Biotechnologisch bedrijf Genentech heeft een kapsalon, tandarts en zelfs dog-sitting-dienst voor de lievelingsdieren van zijn medewerkers.

8. IAS: hybride wagen


Integrated Archive Systems (IAS) is een datamanagementbedrijf in Californië dat werkt rond groene oplossingen voor IT-toepassingen in het bedrijfsleven. Dit is ook 'mooi groen': de medewerkers krijgen een subsidie van 10.000 dollar bij de aankoop van een hybride auto.

9. SAS Institute: schoonheidsbehandelingen


Bij SAS Institute komt de kapper, gezichtsverzorger en nagelspecialist gratis op kantoor.

10. Zynga: poker party


Zynga ontwikkelt computerspelletjes voor netwerksites zoals Facebook en MySpace (zoals Mafia Wars). CEO Mark Pincus organiseert maandelijks een poker party voor zijn stafleden, uiteraard met professionele croupiers en prachtige prijzen. Poker met de baas...

Bron: Jobat, businessinsider.com

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen