< Terug naar overzicht

1 op de 5 Vlamingen wil favoriete hobby opgeven in ruil voor vast werk

In ruil voor een vaste job zijn Vlaamse werknemers bereid heel wat op te offeren, zoals verder en langer onderweg zijn van en naar het werk. Daarnaast zijn werknemers bereid in hun eigen tijd bij te studeren en zelfs hun garderobe te veranderen.

Dat blijkt uit een grootschalige werkenquête van Accent bij meer dan 2000 respondenten in Vlaanderen. Terwijl de doorsnee Vlaming in het onderzoek dagelijks zo’n 20 minuten nodig heeft om gemiddeld 10 tot 20 km van thuis naar het werk af te leggen, zijn ze bereid om er tot dubbel zo lang over te doen en willen ze voor een vaste job gerust 10 km verder rijden.

Eén op de drie is zelfs bereid om naar het buitenland te verhuizen. Dat geldt vooral voor jongeren (18 tot 25 = 45,5 procent) en iets oudere ondervraagden (26 tot 35 = 33,3 procent).

Tijd in ruil voor vast werk


Een opmerkelijke 84 procent van de ondervraagden wil voor zijn job graag bijstuderen in zijn vrije tijd. Eén op de twee wil bovendien zelf betalen voor die extra opleiding.

Slechts 44,9 procent van de respondenten in dit onderzoek weigert extra onbetaalde overuren te presteren en nauwelijks 3,7 procent wil geen extra betaalde overuren kloppen.

Twee derde is bereid om werk mee naar huis te nemen en een vijfde neemt zijn werk er zelfs op vakantie graag bij.

In ruil voor een vaste job is één op de vijf Vlamingen (19,7 procent) bereid om zijn of haar favoriete hobby op te geven. Eén op de vijf deelnemers aan het onderzoek ziet er ook geen graten in om zijn of haar kinderwens uit te stellen en prioriteit aan een vaste job te geven.

Iets meer dan de helft (55,6 procent) van de ondervraagden ruilt graag zijn eigen garderobe om voor werkkledij. 23,8 procent is bereid om geen religieuze symbolen te dragen als hierom gevraagd zou worden. 79,3 procent ziet er geen graten in om als enige tussen anderstaligen te gaan werken.

Een kleine minderheid (2,5 procent) wil zelfs plastische chirurgie ondergaan als dat zijn carrière zou vooruit helpen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen