Signify: HR Analytics voor succesvolle aanwerving en retentie

Van een nieuwe werknemer hoopt men dat die performant zal zijn, het potentieel heeft om te groeien en gedurende een langere periode aan boord zal blijven. Om daar meer zekerheid over te krijgen en de kwaliteit van de aanwervingen goed op te kunnen volgen, zet Signify, het vroegere Philips Lighting, in op data. Hoe dat precies in elkaar zit, vertelt Martijn Voermans, Head of HR Services.

De opmars van de eenzame hartenbureaus

Eenzaamheid op het werk is een hot thema in de VS en dus wordt het dat over afzienbare tijd ook bij ons. Vooral de jongsten onder de werknemers zouden eraan lijden. Meer erover lezen we bij de Society for Human Resource Management (SHRM), de beroepsorganisatie met ruim 300.000 leden en 400 werknemers.

De valkuilen van deeltijds werk

Deeltijds werk draagt substantieel bij tot een gezonder evenwicht tussen werk- en privé-tijd, in het bijzonder voor koppels met kinderen. Het helpt ook de arbeidsmarktparticipatie van vrouwen maximaliseren. Voor de rest valt er niet veel goeds over te vertellen. Een evaluatie.

Bedrijfswagenfanatisme blijft hoge toppen scheren

Overweegt u alternatieven voor de obligate bedrijfswagen? Denk dan twee keer na. De meerderheid van de Belgische werknemers houdt er nog altijd strak aan vast en wil zelfs op de loop gaan als u hun speelgoed afneemt (zelfs als u een even waardevolle vergoeding biedt). De alternatieven zijn nog te vaak onbekend. Toch wordt het woon-werkverkeer jaar na jaar als meer belastend ervaren. Een nieuw mobiliteitsbeleid alleen wijzigt de mentaliteit van de werknemers niet, er is meer nodig om hen uit de wagen te krijgen.

Maakt een hoger loon gelukkiger?

Meer verdienen dan zijn ‘peers’ – zeg maar ‘soortgenoten’ – kan meer geluk opleveren. De mate waarin het dat doet, is sterk afhankelijk van de inkomensverdeling in het land waar de persoon leeft en werkt. Interessant om weten voor wie een CEO zoekt voor bpost of Proximus?

Automatisering leidt tot beter leven op het werk

Een grootschalige enquête bij werknemers in het Verenigd Koninkrijk wijst op een verrassend positieve appreciatie van technologie en automatisering. Voor de overgrote meerderheid van de respondenten verbeterden ze de kwaliteit van hun ‘work life’.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen