Werknemers zijn steeds meer multi-inzetbaar

Steeds meer werkgevers zetten hun werknemers in voor verschillende functies in de organisatie. Werkgevers stimuleren en ondersteunen bovendien ook de toekomstige multi-inzetbaarheid van hun medewerkers. Al beperken ze zich daarbij wel tot de eigen bedrijfsgrenzen. Actief meewerken aan de externe inzetbaarheid van medewerkers vindt een op de drie werkgevers een brug te ver.

Vervangen worden door robot is minder erg dan door een andere mens

Over het algemeen vinden mensen het idee dat werknemersfuncties ingepikt worden door een robot of software minder erg dan dat ze vervangen worden door andere werknemers. Tenzij het om hun eigen job gaat. Dan vinden werknemers het minder erg vervangen te worden door technologie dan door een andere werknemer, besluiten onderzoekers van de Technische Universität München en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Zit er dan toch muziek in de vierdagenweek?

Vier dagen werken en er vijf betaald worden. Het klinkt sommigen als muziek in de oren. Want medewerkers zijn productiever en hun fysieke en mentale gezondheid krijgt een boost. Maar het kent ook rabiate tegenstanders wegens onbetaalbaar. De Britse Henley Business School berekende dat een vierdagenwerkweek Britse bedrijven jaarlijks naar schatting 112 miljard kan besparen. Nou moe!

Thuiswerken voor een beter evenwicht werk-leven tijdens de zomer

Flexibel werken is voor een derde van de werknemers van groot belang voor een goed evenwicht tussen werk en privé, zeker tijdens de lange zomervakantie. Toch is voor zeven op de tien thuiswerken niet mogelijk en mag acht op de tien niet tijds-onafhankelijk werken. Ten onrechte, bijna een derde van de medewerkers zou zijn werkgever aantrekkelijker vinden als die meer zou investeren in die flexibiliteit.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen