Werkgever scoort onvoldoende voor begrip ex-kankerpatiënt

Nederlandse werkgevers, leidinggevenden en collega’s hebben te weinig begrip voor werknemers die in het verleden kanker hebben gehad. Volgens ex-kankerpatiënten die na hun behandeling nog steeds kampen met vermoeidheid en andere klachten, wordt daarmee te weinig rekening gehouden op de werkvloer. Ze geven hun werkgevers en collega’s een magere 5,4.

Onbeschoftheid op het werk is besmettelijk

Onbeleefdheid op de werkvloer verspreidt zich als een lopend vuurtje, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Het ervaren van onbeleefd gedrag zorgt er immers voor dat mensen dit ook in een later stadium verwachten, zodat ze zich ook zelf onbeleefder gaan gedragen tegenover anderen.

10 procent meer bedienden kregen bedrijfswagen ter beschikking

Vandaag rijdt 1 op de 5 bedienden in België met een auto van het werk rond. Dat is een stijging van ruim 10 procent ten opzichte van vorig jaar. Toch stijgt het aantal werknemers dat met de fiets naar het werk rijdt tot 24,21 procent, en 13,8 procent zweert zelfs exclusief bij de fiets. De eerste keuze blijft echter de auto: voor 66,54 procent van de werknemers is en blijft dat hun enige woon-werkoplossing.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen