< Terug naar overzicht

Yves Peeters HR-manager bij Tabaknatie

Yves Peeters is al sinds 2007 aan de slag bij Tabaknatie. Sinds kort is hij aangesteld tot HR-manager, nadat hij de ladder heeft beklommen als HR Officer en later als Verantwoordelijke HR.

Yves Peeters startte zijn carrière als Payroll Consulent bij Cepa Sociaal Secretariaat in 2002. Een jaar later verhuisde hij naar SD Worx als Support Payroll.

In 2007 verruimde hij zijn HR-wereld door als HR Officer aan de slag te gaan bij Tabaknatie, een bedrijf dat de opslag, behandeling en transport van ruwe tabak verzorgt. Al gauw werd hij er Verantwoordelijke HR. “Ik heb toen een HR-departement van de grond af kunnen opbouwen”, vertelt Peeters, “Dat betekende de automatisering van transactionele processen, het integreren van HR als een nieuw gegeven binnen het bedrijf, competentiemanagement invoeren en een rekruteringsmanagementsysteem softwarematig ontwikkelen in samenwerking met IT.”

Sinds februari 2010 nam Peeters deel aan stuurgroepvergaderingen op managementniveau en werd hij betrokken op het strategische niveau waar de bedrijfsdoelstellingen toekomstgericht op elkaar worden afgestemd. In september werd hij uiteindelijk officieel aangesteld als HR-manager. “Mijn doelstellingen zijn niet echt significant gewijzigd sinds ik die titel heb”, legt Peeters uit. “Ik sta nog steeds voor het ontwikkelen van een waardegedreven HR-beleid met impact op de resultaten van onze werknemers en het bedrijf. Ik tracht bij te dragen tot een aangenaam maar competitief bedrijfsklimaat, waar voldoende aandacht is voor de verwachtingen van onze werknemers met als hoofddoelstelling toegevoegde waarde creëren.”

Concreet betekent dat de verdere integratie van verschillende vernieuwde HR-processen, HR vertegenwoordigen in het managementteam, veranderingen implementeren ten voordele van de medewerkers en het bedrijf en leiding geven aan de vijfkoppige HR-afdeling.

Tabaknatie heeft haar vestiging in de haven van Antwerpen en stelt zo’n 400 medewerkers te werk.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen