< Terug naar overzicht

Wouter De Geest nieuwe voorzitter van Essenscia

Essenscia, de federatie van de chemische industrie en van life sciences, heeft een nieuwe voorzitter. Wouter De Geest, gedelegeerd bestuurder van BASF Antwerpen, neemt de komende drie jaar de voorzittersfakkel over van Carl Van Camp, Senior Vice President

Wouter De Geest (55) staat sinds februari 2007 aan het hoofd van BASF Antwerpen, het grootste chemiebedrijf in België en wereldwijd de tweede belangrijkste site van de BASF Group. De Geest startte zijn professionele loopbaan als advocaat. In 1982 verliet hij de Gentse balie om bij BASF Antwerpen de juridische dienst te gaan leiden. Later werd hij er personeelsdirecteur.
In 1998 trok De Geest naar het hoofdkwartier in Ludwigshafen om er de beursintroductie van het aandeel van het BASF-concern op de New York Stock Exchange voor te bereiden. Sinds 2001 is Wouter De Geest lid van het directiecomité van BASF Antwerpen.
De Geest draagt de samenwerking tussen industrie en onderwijs hoog in het vaandel. Zo is hij onder meer voorzitter van het opleidingscentrum ACTA vzw, voorzitter van de Stuurgroep Industrie van Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en lid van de raad van bestuur van Voka, de Universiteit Antwerpen Management School (UAMS), het Antwerpse Havenbedrijf, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) en lid van het directiecomité van het VBO.
De nieuwe voorzitter van Essenscia beklemtoont het belang van onderwijs, vorming en dialoog. “Onze belangrijkste opdracht bestaat erin de maatschappelijke zin van chemie en life sciences beter aan te tonen, vooral bij jongeren. Enkel zo vergroten we het draagvlak om onze industrie in dit land te laten groeien. Samen met het team van Essenscia wil ik de komende jaren investeren in een versterkte dialoog met alle stakeholders”.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen